Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Честит 6-ти Септември!

 

06-09-2013
 

Уважаеми жители на община Брацигово,

6 септември 1885 година е една от бележитите дати в новата българска история, едно от  най-достойните събития в развитието на младата тогава българска държава. Това е един от малкото моменти в нашата история, когато българският народ се явява единен пред предизвикателствата на съдбата, един от малкото моменти, когато българинът е дръзнал категорично да отхвърли чуждия диктат и да поеме сам в собствените си ръце съдбата на своето отечество.

На този ден ние трябва да сме особено горди, защото един народ успя да докаже пред Европа своите морални, военни и национални качества и още в края на ХIХ век да защити своето право, своето достойно място.

Днес, 128 години от това знаменателно събитие, нека намерим воля за обединение по пътя към европейското бъдеще на България. Поздравявам Ви с деня на Съединението - 6 ти септември. Бъдете горди българи, достойни граждани на своето време и на една съвременна България. Поддържайте силата на българския дух, защото всички ние заедно представляваме тази държава, която са отвоювали за нас предците ни.

 

Васил Гюлеметов

Кмет на Община Брацигово

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик